Maten

Detta är ett väldigt brett ämne som jag bara kommer att adressera i korthet just nu och berätta om de olika förvaringssätten jag använder mig av.

Många förbereder sig för att lämna boendet snabbt och med lätt packning, min planering grundar sig snarare på att stanna kvar där jag är och kunna hantera majoriteten av eventuella kriser där. Därför är odling och tillvaratagande av mat mycket viktigt och  därefter givetvis förvaring av denna. I mitt fall har jag en bastu som inte används men som håller en jämn sval temperatur året om och utan fönster vilket är optimalt.

Här under kan man delvis se en av hyllorna med egen konserverad mat och mer burkar redo för nästa år.

hylla

Men det kan ju uppstå situationer då man behöver lämna bostaden och behöver få med sig så mycket som möjligt. Har man tid kan man givetvis lasta in allt men risken är att det är väldigt bråttom.
Därför har jag även valt att ha x antal stapelbara plastlådor med lock som innehåller frystorkad mat, konserver, basvaror, utrustning mm. Dessa är inventerade via en egenbyggd webblösning som jag kommer att presentera senare och som även larmar när något innehåll har 6 månader kvar på hållbarheten.

box

Ovan visas två boxar, det viktiga för mig när det gäller dessa är att de är varierade så att om man inte hinner få med sig alla ska man ändå inte sakna alltför mycket av det man kan behöva.

Utöver detta finns också en BOB som också får en egen post senare.

 

2 reaktioner på ”Maten

    • Tackar, jag skapade en liten post på webblösningen, jag kommer att uppdatera den till helgen om inget akut dyker upp. Så det kommer en uppdatering när den är klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.