Lucifers hammer

Klämmer in en bokrecension till här på kvällskvisten, Lucifers hammer är en bok som blev rätt aktuell i dagarna när tidningsrubrikerna ropar ut att en asteroid passerar nära jorden, i boken så är det en komet, väldigt mycket större och som delvis träffar oss.

Den första delen handlar mycket om att ge bakgrundsinformation om de olika karaktärerna som det handlar om, det är bra för det förklarar lite varför de reagerar som de gör senare. Därefter följer en beskrivning i en total kollaps av det som vi kallar civilisation och hur snabbt det urartar, timmar efter katastrofen är tex plundringsligor utan några som helst hämningar igång och militära förband upplöses och skaffar sig en egen agenda.

Boken är faktiskt i stora drag en manual för hur man kan organisera en grupp människor efter en större katastrof och mycket läsvärd, den beskriver också människosläktes mindre attraktiva sidor som hela tiden döljer sig under ytan. Den lyckas fånga många känslor och eftersom man får följa många olika karkatärer och vad som är viktigt för just dem att rädda efter katastrofen så har den en bredd som imponerar och lyckas måla upp allt från enorm lycka till den hopplösheten som man kan se i tex Vägen.

Slutsats, imponerande även om den har några år på nacken.

 

Lucifers hammer

En reaktion på ”Lucifers hammer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.