GPS klocka

Fick hem en kul sak innan helgen men som jag inte haft så mycket tid att kolla på förrän nu, en Geotech GPS watch, det är en klocka med inbyggd GPS och tracking funktionalitet.

Hittills har jag bara testat den vid ett tillfälle, jag klev utanför dörren med hunden, satte igång loggningen och knatade iväg. Väl hemma igen stängde jag av GPS funktionen och kopplade in den till datorn med USB kabeln som följde med. Man får installera en programvara som också följer med för att spara ner de lagrade .track filerna. Inget konstigt med installationen, jag kör en Windows 7 64-bitars version och det var inga problem.

När filerna väl är sparade så kommer frågan om jag vill visa rutten i Google Earth eller i Google Maps, jag valde Google maps eftersom jag inte hade Earth installerat. Jag får då fram rutten inzoomad och klar där jag kan växla mellan karta och satellitbild. Man kan även se var man var när man startade och stoppade loggningen, detta gör att jag kan gå ut stoppa loggningen och därefter starta den igen på nästa minnesposition på klockan och på så sätt märka ut punkter som är intressanta.

Jag kan se att den missat en av vägarna jag följt, men inte mer än med mellan 0,5-1m under ca 100m och det är väldigt acceptabelt för min del.

Med tanke på att jag fick denna klockan som en give-away med en prenumeration så är jag mycket nöjd, det ska bli intressant att testa den lite mer när jag behöver märka ut blåbärs och svampställen i sommar. 🙂   Jag får kanske återkomma efter det med en recension till.

 

klocka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.