Spännande vår – när den väl kommer

Det snöar igen och är kallt som tusan och vi närmar oss slutet på mars vilket är drygt när man är van vid att börja förbereda köksträdgården nu.

Jag har rätt mycket på gång  när det gäller att fördjupa mig i odling och att starta upp bisamhälle(n), men jag har ett par spännande grejor i garaget med som väntar på lite varmare väder. Jag har kommit över en helt ny motorsåg av ett lite udda märke samt ett elverk av större modell än mitt nuvarande från en byggfirma. Skicket verkar vara ok och priset var några hundralappar för båda grejorna, men jag gillar att mecka med saker och dessa sparar jag till en regnig sommardag. 🙂

När det gäller mina blivande bin så har jag nu inte bara en utan två uppställningsplatser tillgängliga precis i närheten. Det visade sig precis som jag trodde att när det kom ut att jag skulle börja med bin så tog det ungefär två veckor innan den första bonden ringde och frågade om jag hade en kupa till. Jag har bara en kupa just nu men jag har lovat att kolla om jag inte kan skaffa en till från någon som vill trappa ner och få upp två samhällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.