England reformerar sitt pensionssystem

Englands motsvarighet till finansminister George Osborne presenterade en rejäl överraskning i sin budget. Storbrittaniens pensionssystem förändras i grunden. Man öppnar upp för möjligheten att plocka ut valfri storlek av sin sparade pension på en gång.

Tidigare har man kunnat göra detta från 55 års ålder men då drabbats av en straffskatt på 55% som nu alltså är borta och skatten blir istället 20% som är den vanliga skattesatsen i Storbrittanien.

55% var också storleken på det börsfallet som drabbade den största pensionsförvaltaren Partnership assurance dagen då detta presenterades. Man får ju tolka det som att det har funnits en del pengar att göra på andras pengar där med.

Kritiker har varnat för att reformen kan ge en ny grupp fattigpensionärer som spenderar hela pensionen på konsumtion på ett bräde. Finansministern hävdar dock att om man tjänat in sin pension så har man också rätt att själv förvalta den om man så önskar och jag är väldigt benägen att hålla med.

Detta gör det också möjligt för de som vill att använda hela eller delar av pensionen att i ett tidigt stadie lösa sina bolån och på det viset leva skuldfria under många år.

Läs gärna mer här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.