Dolda resurser

Förra året var tillbyggnadens år, det innebar att trädgård och odlingar fick stå tillbaka och till viss del förfalla.

Men nytt år ger nya förutsättningar och en uppgift var att återta vissa delar av trädgårdens odlingsytor som övergetts. Bland annat ca 4 kvm som är en slags experimenthörna, där jag labbar med olika typer av gödsel, bevattning mm.

2016 odlade jag potatis där och skördade, 2017 fick den ytan mer eller mindre bara vara och nu var det dags att hitta på nya saker med den. Sagt och gjort så kom grepen fram för att rensa och vända jorden. 20180513_132738.jpg

Det som uppdagades var att jag inte lyckats få upp all potatis och att de som blev kvar hade trivts ganska bra i ogräset. Resultatet efter att ha kommit igenom hela var detta:

20180513_142344.jpg

 

Ett trettiotal potatisar framgrävda ur ett skördat trädgårdsland som inte hanterats på 12 månader. Dessa hade lätt räckt för att ge mat till oss under ett par dagar eller gett mig utsäde till en mycket större odling.

Poängen jag vill göra med detta inlägget är att vid en SHTF situation och du kommer fram till ett övergivet trädgårdsland, kontrollera det ordentligt för det kan finnas dolda skatter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.