Sommar = prepptid = funderingar

Vår och sommar är min helt klart mest aktiva tid när det gäller prepp och även den tid då jag verkar fundera mest på hur mycket mer det är jag vill kunna, strukturera om och fundera.

Med den inledande meningen varnar jag för att detta kan vara ett rörigt inlägg och jag får troligen inte ihop påsen med bara ett utan detta kommer att vara en följetong.

Historik: Jag är drygt 40, har jobbat inom IT under hela mitt yrkesliv, framförallt med att bygga lösningar till tillverkningsindustrin och drifta dessa, jag ser mig som en praktiker och ordningsmänniska på arbetet. Mitt intresse för prepp kom som för många andra strax innan och efter finanskrisen, den drabbade inte mig personligen i någon större omfattning men något hände. Framförallt satte jag mig ner och granskade systemet, både det finansiella och samhällsstrukturen och det jag såg skrämde mig något enormt, jag var riktigt rädd för första gången på mycket länge.

Sedan följde en tid när jag läste på och försökte skaffa mig en överblick över vad jag måste förbereda och kunna för att ge mig och min familj den bästa möjliga tryggheten.
För att sammanfatta den tiden så pågår den fortfarande och det är f-n inte lätt.

Nuläge: Bor i en villa som ligger på gränsen mellan stad och land i ett mindre samhälle i Blekinge, och har viss möjlighet att utveckla mitt intresse för odling och djurhållning i liten skala. Min bättre hälft är någonstans mellan intresserad och avvaktande, till stor del beror det på att som så många andra i vår omgivning så vill man inte sticka ut och bryta mönstret. Dels för att det är jobbigt att ta tag i och dels för att det kommer att innebära att vi i vårt fall skulle byta levnadsstandard och osäkerheten på vad det egentligen innebär.

Själv har jag min målbild klar sedan flera år och vi har varit nära att flytta ut på landet men jag har insett att så länge vi båda inte är helt övertygade om att vi vill göra den omställningen som krävs så ska vi inte göra det. Mer om min målbild och drömmar i något annat inlägg längre fram.

Så boendet är satt för nu iallafall, då får man utgå från det och göra vad man kan, vad det är man vill göra beror ju som bekant på vad man ser för risker och vad man tycker är viktigast. I mitt fall spretar jag väldigt mycket, jag vill åt allt så fort som möjligt, det gäller odling, värme, ekonomi, vatten, mat, säkerhet, sjukvård mm, samtidigt som jag har en familj som ska fungera praktiskt och som jag vill ska ha det så bra som möjligt så länge vi kan. För är inte intresserad av att leva som på 1800-talet idag utan jag vill använda den teknik och kunskap som är tillgänglig, men jag vill inte lägga mitt liv i händerna på den.

Vad är det då jag vill komma fram till, egentligen mest att skriva ner mina tankar som snurrar men jag vill strukturera upp mig, som jag skrev tidigare ser jag mig som en ordningsmänniska på arbetet. Innan jag träffade min hustru var mitt liv även det strukturerat till nästan det extrema, men nu har det på gott och ont, mest gott tror jag fått släppas på ordningen. Men när det gäller just preppen så är ordning av största vikt och min hustru fick sig en tankeställare för ett tag sedan (mer om det i ett annat inlägg) och har börjat efterfråga checklistor (SEGER!).

Så vad målet är i sommar:

  • Skapa checklistor
  • Rensa hyllor i garage och källare från gammalt byggmaterial
  • Inventera mat och utrustning
  • Packa om mat och utrustning i tomma hyllor (sed punkt 2)
  • Odla och bryta nytt trädgårdsland.
  • Diskutera seriös förberedelse med minst en vän/familjemedlem

 

Så som sagt detta inlägget skapade säkert många frågetecken för andra men är en viktigt inledning för mig inför sommaren/hösten 2018.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.