Mer odling!

Jag tänkte i korthet berätta hur jag gjort för att anlägga nya trädgårdsland där man tex har en vanlig gräsmatta idag. Det finns många sätt att göra det på och vilket som är ”bäst” kan man säkert diskutera i evighet. Jag har provat lite olika bland annat att gräva och jordfräs men detta är det som funkat bäst för mig och med en relativt liten arbetsinsats.

Vi har en liten gräsyta mellan hönsgården och ett trädgårdsland som inte används till något egentligen och därför ska få ett nytt syfte.

20180617_125146

 

Eftersom hönsen ska få tillgång till denna ytan också, dels för att gödsla och dels för ett litet experiment/test från min sida så börjar jag med att stängsla in. Orsaken till stängslen är min ”partner in crime” en Jack Russel som fått smak på höna.

20180617_130622

 

Dags för själva beredningen, jag använder mig av lätt nedbrytbara kompostsäckar som vi får ut från kommunen. Eftersom vi har varmkompost för att få fram ny jord så lägger jag dessa på hög och använder i detta syftet. De läggs helt enkelt omlott och tyngs ner av ett tunt lager jord. Säckarna kommer dels att kväva gräset och dels att hålla kvar fukten nere i marken, under sommaren kommer de att förmultna så när man skördar i höst så är där bara ren jord när man sätter ner grepen.

20180617_140928

 

En stund senare så är jorden utspridd jämnt och som experiment har jag lämnat en gräsplätt längst bort. Tanken med denna är att hönsen ska beta och sprätta upp den ytan och jag vill se hur lång tid det tar för dem.

20180617_145606

 

Slutligen så görs hål i säckarna och i detta fallet sätts potatis som första odling. Hönsen har kommit ut och ger sig på den gröna ytan direkt.

Låt testet börja!

20180617_150403

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.