Håll dig informerad – för din egen skull

Vi påverkas hela tiden av beslut som fattas runt omkring oss vare sig vi vet om dem eller inte. Ibland märker vi dem i efterhand i form av en höjd räkning och vissa kommer vi inte att märka förrän det blir ett akut läge.

I varje kommun fattas mängder med beslut varje månad och dessa finns dokumenterade och tillgängliga via kommunens hemsida.

Denna gången var det två saker som fångade min uppmärksamhet i vår kommun. Ett var att man föreslår en höjning av taxan hos vår elnätsleverantör på 7%, det kanske inte är avgörande men det ger en indikation på att elpriset generellt är på väg upp. Vid kontroll så hade det stått i lokaltidningen också i höstas men jag hade inte sett det då.

 

 

Det andra som fångade mitt intresse och som kommer att genera ett inlägg till bar om det upprättats en riktlinje/plan för nödvattenhantering i kommunen. Vattensituationen här hamnade i centrum förra sommaren då det började pratas om ransonering av vatten.

Det var bara att fråga så fick jag planen skickad till mig med lite förklaringar om hur man tänkt. Det ledde också till en annan intressant diskussion om möjligheten att informera/utbilda invånarna i vad de kan förvänta sig i form av hjälp av kommunen vid en riktig krissituation.

Men mer om det i ett senare inlägg.

 

Slutsatsen då… om ni inte redan tittar igenom protokollen från ert Kommunfullmäktige- och Kommunstyrelse-möte så rekommenderar jag er att ta de minuterna en gång i månaden. Dels ger det en insikt om hur kommunen fungerar och dels ibland så hittar man något man som man själv tycker är viktigt.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.