Mat nu och på längre sikt

Förr eller senare när man håller på med prepping så kommer funderingen på hur länge är det rimligt att man bygger lager för och den naturliga följdfrågan

”Hur gör jag sen då…?”

Antingen räknar man med att vad det än är som hänt så kan man på något sätt få tag i mat eller hjälp innan de egna lagren tar slut och då stannar man vid underhåll och rotation av lagren. Eller så planerar man vidare hur man tänker lösa det på längre sikt och det är där jag är själv sedan en tid.

Det är nu man går lite olika vägar beroende på förutsättningarna, bor man på en egen gård finns många förutsättningar där redan medan en lägenhet har klara begränsningar.

Jag är någonstans däremellan som så många andra med en villatomt.

Min tanke är att blogga lite om vad jag tänker att man kan använda sin tomt till även om det inte handlar om några större ytor. En del i vår bekantskap säger att vi är extrema men jag tycker att det är ett bra sätt att koppla av mentalt även om det är mycket jobb.

En av de första frågorna som dök upp för mig var, vad skulle det innebära i mängd att vara självförsörjande på något. Jag har läst en del olika listor men denna tycker jag är ett bra exempel, och kom ihåg att detta är för en person.

Med två vuxna och tre barn blir det snabbt svårt att möta detta behovet utan yta men det går alldeles utmärkt att träna och prova för att skaffa sig erfarenheten.

Det är det som flera inlägg kommer att handla om framöver varvat med andra prepp som gjorts och ska göras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.