Bisysslor

Foto av Pixabay på Pexels.com

Väljer man som jag att försöka lära sig så mycket som möjligt när det gäller självförsörjning även om det är i liten skala så finns det aldrig brist på saker att göra.

Snarare handlar det om att inte låta det bli ett stressmoment utan att prioritera rätt och tillåta de sakerna som kan vänta att vänta.

En sak som inte kan vänta är djuren, väljer man att ha djur omkring sig så går de före ett välrensat trädgårdsland eller en nyklippt gräsmatta. I år har jag delat mina två bisamhällen så just nu har jag fyra kupor där draget är igång och utrymmet går åt snabbt.

Då behövs det ytterligare lådor, därför blev det en dag med att rensa och förbereda gamla ramar. Vilket i sin tur ledde till lite vaxsmältning och inlagring av vax till höstens och vinterns ljusgjutande.

Målet med bikuporna är inte att få en rekordskörd något år utan att uppnå en stabilitet i samhällena för att de ska vara producerande på lång sikt, därför skyndar jag långsamt med dem och vintrar även in dem med ett rejält lager med egen honung.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.