Säkra viktiga dokument

Oavsett var du är i livet så finns det garanterat ett antal dokument som av olika anledningar är viktiga för dig. Det kan handla om försäkringar, ägarbevis eller något helt personligt. Dessa dokument är det bra att ha koll på och veta att man kan komma åt dem även om själva pappret skulle gå förlorat.

Jag har som många andra säkert också gör samlat räkningar och viktiga papper i pärmar halvårsvis och var 5:e år ungefär roterar jag ut innehållet i en pärm och börjar fylla på med nytt.

Detta har funkat jättebra tills jag började fundera på, hur jag får med mig de viktiga dokumenten jag behöver om det tex brinner. Normalt sett så är jag övertygad om att försäkringsbolagen kommer att hitta all info som behövs och jag inte behöver oroa mig för det.

Men för min del så känns det oerhört mycket bättre att veta att jag har tillgång till dem oavsett vad jag hinner med att göra eller inte om något händer.

Det jag har har gjort är inget häpnadsväckande utan det första var bara helt enkelt att plocka ut de dokumenten som jag vill säkra ur respektive pärm och samla i en egen mindre pärm som är lättillgänglig.

Jag har därefter även scannat alla dokumenten till PDF filer och lagt på en krypterad USB-sticka som ligger på annan plats än här. Eftersom det inte är några värdefulla dokument för andra personer så skulle man mycket väl kunna ha dem även på tex Onedrive eller motsvarande.

En bonus som man får genom att göra detta är att man skaffar sig en bra överblick på vilka försäkringar och andra dokument man faktiskt har och vilka som man kanske bör se över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.